Van Gogh reproduction Congregation Leaving the Reformed Church oil painting reproductions
Van Gogh reproduction Congregation Leaving the Reformed Church oil painting reproductions
Het Uitgaan van de Hervormde Kerk in Nuenen reproductie, 1884 en 1885
0 Review | Review toevoegen
Een van de twee schilderijen die in 2002 werden gestolen uit het Van Gogh Museum en werden teruggevonden in het zuiden van Italië in 2016. In 2017 kwamen ze terug in het museum in Amsterdam.

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
€ 490,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 

Het Uitgaan van de Hervormde Kerk in Nuenen geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Geschilderd door Van Gogh

Dit schilderij stelt een kerk in Nuenen voor en toont een prachtig geel gebouw ertussen met overal mensen omheen. Op ware Van Gogh-manier is geen enkel schilderij ooit compleet zonder een element van de natuur.

En daarom zie je aan beide uiteinden van de kerk grote bomen. De strakblauwe lucht en de gele en schaarse bladeren aan de bomen zijn een indicator van de herfst. Omdat de vader van Vincent dominee was, was ook Vincent in zijn jeugd erg religieus en ging hij vaak naar de kerk. Hij geloofde in God en er zijn veel religieuze verwijzingen verspreid over zijn schilderijen.

Een persoonlijke inspiratiebron

Dit schilderij maakte Van Gogh voor zijn moeder in een poging haar beter te laten voelen. Haar dijbeen was gebroken en ze lag op bedrust. Om haar op te vrolijken schilderde Vincent een kerkje met bomen en heggen.

Uit een röntgenanalyse van het schilderij bleek dat de bomen aanvankelijk kaal waren en dat er boeren buiten de kerk waren. Maar later voegde Vincent rouwende kerkgangers en bladeren aan de bomen toe. Het is mogelijk dat Vincent deze wijzigingen heeft aangebracht na het overlijden van zijn vader.

Gemeente verlaat de Hervormde Kerk in Nuenen bij het Van Gogh Museum

Dit schilderij werd in 2002 gestolen uit het Van Gogh Museum, maar werd in september 2016 uiteindelijk opgespoord en in 2017 teruggebracht naar het museum.

Huidige waarde van het vertrek van de gemeente uit de Hervormde Kerk in Nuenen

Volgens Adriaan Dönszelmann, directeur van het Van Gogh Museum, bedroeg de geschatte waarde van het werk ten tijde van het misdrijf maar liefst 4 miljoen euro.

De huidige marktprijs van het schilderij is een stuk hoger dan de geschatte waarde in 2002. We kunnen er echter zeker van zijn dat het Van Gogh Museum dit schilderij nooit zal verkopen.

Blog suggestie: Gestolen Van Gogh-schilderijen gevonden

Koop een handgeschilderde reproductie van Van Goghs Het Uitgaan van de Hervormde Kerk in Nuenen

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kunnen de donkere tonen van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.

Waar is Het Uitgaan van de Hervormde Kerk Van Gogh in Nuenen Treed in Van Goghs voetsporen in Nuenen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.