The Potato Eaters Van Gogh Reproduction The Potato Eaters Van Gogh Reproduction detail The Potato Eaters Van Gogh Replica detail De Aardappeleters Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek oil painting reproductions
The Potato Eaters Van Gogh Reproduction The Potato Eaters Van Gogh Reproduction detail The Potato Eaters Van Gogh Replica detail De Aardappeleters Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek oil painting reproductions
De Aardappeleters Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek
2 Reviews | Review toevoegen
Vincent aan zijn broer Theo: "Door op alle uren van den dag voortdurend het boerenleven te zien ben ik er zoo ingeraakt dat werkelijk ik aan niets anders haast ooit denk."

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
€ 490,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 
I was born in Nuenen so your painting means a lot to me. Thank you very much! - All the best from Canada, Cristel

De Aardappeleters geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Van Gogh aan Theo

Van Gogh was enorm trots op De Aardappeleters, een serieus schilderij met portretten. Hij schreef aan zijn broer Theo, die destijds niet zo onder de indruk was van het werk van Van Gogh, over dit nieuwe werk. Hij koos bewust voor een moeilijke compositie en om lelijke en knokige gezichten weer te geven.
‘Zie je, ik heb het echt zo willen maken dat mensen het zien dat deze mensen… zelf de aarde hebben bewerkt met hun eigen handen die ze in de schaal doen… — dat ze zo eerlijk hun eten hebben verdiend.’

De Aardappeleters bekritiseerd

Destijds kreeg De Aardappeleters kritiek omdat het te donker zou zijn, en ook dat de figuren niet helemaal levensecht overkwamen, hun gelaatstrekken onjuist waren en vol technische fouten. Van Gogh was juist meer bezig met de boodschap van het schilderij, het gevoel dat het bevatte. Verwijzend naar de donkere en aardse tonen schreef Van Gogh:‘[de figuren zijn afgebeeld in] zoiets als de kleur van een echt stoffige aardappel, natuurlijk ongeschild’. Het schilderij is tegenwoordig een van de beroemdste van Van Goghs, het laat niet alleen zijn groeiende beheersing van vorm zien, maar ook zijn diepe bezorgdheid voor de mensheid.

Gestolen uit het Van Gogh Museum Amsterdam!

Het origineel dat zich in het Van Gogh Museum in Amsterdam bevond, werd op 14 april 1991 gestolen samen met 20 andere werken. Dieven die zich na de sluiting in het museum verstopten, hielden het beveiligingspersoneel onder schot en selecteerden zorgvuldig hun beloning. Zodra ze het pand verlieten, werd de politie gealarmeerd. Hun auto werd zo'n 30 minuten later gevonden, met alle werken nog binnen.

Koop een handgeschilderde reproductie van De Aardappeleters

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kunnen de donkere tonen van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.


Aardappeleters detail

Sorteren op:

Review toevoegen
Brandon Ryan - 13-01-2019 22:40

Very satisfied with my purchase. Delivery was within days. The painting is beyond what I expected and looks great in my office. I recommend Van Gogh Studio to everyone and I will order again.
Brandon Ryan / DC

Cristel Braaksma - 22-08-2018 11:14

I was born in Nuenen so your painting means a lot to me. Thank you very much! - All the best from Canada, Cristel