Net Van Gogh

Slechts een handvol mensen wereldwijd kan precies zo schilderen als Vincent van Gogh. En er is maar een selecte groep mensen die vrijwel alles weet over het leven van Van Gogh. Cees van Loon is een van de weinige mensen ter wereld die tot beide groepen behoort. Het was een onvergetelijke ervaring om deze kunstenaar te ontmoeten en over Van Gogh te praten. Met groot genoegen presenteren wij een beperkte selectie van zijn nageschilderde meesterwerken van Van Gogh.

De volgende generatie

In 1989 schilderde Cees 25 replica's van Van Goghs schilderijen die een verbazingwekkende gelijkenis vertoonden met de originele werken. De meeste werden onmiddellijk verkocht, maar Cees besloot om er een paar te houden, zodat hij elke dag kon genieten van de ziel van Van Gogh zonder het Van Gogh Museum in Amsterdam te hoeven bezoeken. Nu in 2023 is het tijd dat de schilderijen naar de volgende generatie gaan. Maar net als bij een origineel Van Gogh schilderij; kun je er eigenlijk een echt bezitten? Ze kunnen eeuwenlang overleven en misschien heb je slechts de eer om ze een tijdje in de gaten te houden.

Nep of echt?

De zeldzame combinatie van kennis over Van Goghs leven en zijn schildertechniek heeft Cees van Loon tot een expert gemaakt in het bepalen of een Van Gogh schilderij een echte originele is of een vervalsing. Geschilderd met een penseel met platte punt? Kan niet echt zijn! Van Gogh gebruikte namelijk penselen met afgeronde punten. Het Van Gogh Museum dat verklaart dat een van de zonnebloemen er later aan is toegevoegd? Onzin! De bloem is nat in nat geschilderd, dus het moet tegelijkertijd geschilderd zijn. Cees hou je niet voor de gek.

Van Goghs emoties

Geen wonder dat de door Cees geschilderde Van Gogh reproducties details, kleur en penseelstreken laten zien zoals de originele werken. Van Gogh wilde met zijn schilderijen emoties oproepen. En dat is precies wat de replica's van Cees doen. Toegepaste kennis is macht. De macht om de emoties van Van Gogh te ervaren.

Zelfs als je tot de gelukkigen behoort die een originele Van Gogh bezit, zijn de Van Gogh schilderijen in de musea niet te koop en dat zullen ze ook nooit zijn. Je collectie uitbreiden met een replica van Cees van Loon is waarschijnlijk je beste alternatief.

Cees van Loon van Gogh replica's in stock

Bekijk onze premium collectie reproducties in voorraad die binnen een paar dagen verstuurd kunnen worden.
Cees van Loon meesterschilder Van Gogh reproducties
Meesterschilder Cees van Loon en Zelfportret met Strohoed

De Zaaier, Van Gogh replica door Cees van Loon
De Zaaier, Van Gogh replica door Cees van Loon