Weaver, Seen from the Front Van Gogh reproduction Weaver Van Gogh framed detail Weaver, Seen from the Front Van Gogh reproduction detail Weaver, Seen from the Front Van Gogh Weaver, Seen from the Front Van Gogh reproduction detail detail Weaver, Seen from the Front Van Gogh replica Weaver, Seen from the Front Van Gogh replica detail
Weaver, Seen from the Front Van Gogh reproduction Weaver Van Gogh framed detail Weaver, Seen from the Front Van Gogh reproduction detail Weaver, Seen from the Front Van Gogh Weaver, Seen from the Front Van Gogh reproduction detail detail Weaver, Seen from the Front Van Gogh replica Weaver, Seen from the Front Van Gogh replica detail
Weefgetouw met Wever Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek
1 Review | Review toevoegen
Door de industriële revolutie verdwenen de thuiswevers. In Nuenen bleef het weven echter nog lang een bijverdienste voor de boeren doordat ze voor zichzelf en de lokale markt weefden.

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
€ 485,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 

Weefgetouw met Wever geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Weven als ambacht

In de jaren 1880 werd weven, vooral op het platteland, niet als een welvarende handel beschouwd. Het inkomen dat een wever verdiende hing evenzeer af van de marktomstandigheden als van de soort oogstopbrengsten voor de grondstoffen.

Dit schreef Van Gogh in zijn brief aan zijn broer Theo – “Het leven van wevers is zwaar. Na elke dag urenlang hard werken, is een stuk stof van 60 meter wat een wever aan het einde van een week maakt. Terwijl de wever aan het weefgetouw werkt, windt zijn vrouw de klossen garen op. Het is dus in wezen een baan voor twee personen, voor wie dit de enige manier is om in hun levensonderhoud te voorzien.”

Van Goghs kijk op wevers

Van Gogh was in Nuenen toen hij het schilderij 'Weaver gezien vanaf de voorkant' maakte. Hij had zich gedurende ongeveer zes maanden geconcentreerd op het maken van tekeningen en schilderijen van alleen de wevers. Hij beschouwde wevers als mannen die een nobel leven leidden.

Hij observeerde hun meditatieve uiterlijk terwijl ze aan het weefgetouw werkten. In zijn brief aan zijn broer die hij in 1883 schreef, zei hij dat wevers nauwelijks tijd krijgen om over het weven te filosoferen, omdat ze meerdere draden tegelijk moeten sturen en verweven.

Volgens hem gaan wevers zo op in wat ze doen dat ze echt voelen hoe dingen moeten bewegen. De belangrijkste focus van Van Gogh in dit schilderij ligt op de wever en zijn weefgetouw. Het voelt gewoon alsof iemand naar deze scène kijkt.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Koop een handgeschilderde reproductie van Van Goghs Wever, van voren gezien

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kan de kleur beige van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie..


Weefgetouw met Wever Van Gogh reproductie

Sorteren op:

Review toevoegen
Willem Reinen - 25-08-2021 14:20

Very happy with 'my weaver'. I saw the original in the Kroller_Muller museum in The Netherlands. My mother and my grandmother wove the curtains for our house 50 years ago. Brings back sweet memories. Thank you Van Gogh Studio. - Willem