View of Amsterdam from Central Station Van Gogh reproduction
Stadsgezicht op Amsterdam Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek
0 Review | Review toevoegen
Na zijn bezoek aan het Rijksmuseum in oktober 1885 schilderde Van Gogh dit stadsgezicht vanuit het Centraal Station, waar hij op de trein wachtte. Terug naar station Eindhoven.

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 

Stadsgezicht op Amsterdam vanaf Centraal Station geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Van Goghs bezoek aan Amsterdam

In oktober 1885 bracht Van Gogh een bezoek aan Amsterdam, waar hij ongeveer drie dagen doorbracht met het verkennen van de werken van Rembrandt, Frans Hals en anderen in het museum aldaar.

De inspiratie die hij uit deze werken heeft gehaald, kan ertoe hebben geleid dat hij het “Gezicht op Amsterdam vanaf het Centraal Station” en een ander werk genaamd "De Ruijterkade in Amsterdam" schilderde.

In zijn brief aan zijn broer Theo schreef hij dat hij deze twee paneeltjes in grote haast had geschilderd. Een daarvan is geschilderd terwijl hij in de wachtkamer van het station op de trein wachtte (hij zei dat hij het station te vroeg had bereikt).

De andere is geschilderd terwijl hij op weg was naar het museum. Hij droeg zijn broer op om deze schilderijen te beschouwen als “Nederlandse tegels” waarbij slechts een paar penseelstreken nodig waren.

Nog iets over zijn bezoek

De oom van Van Gogh had een winkel in Amsterdam die hij en zijn vriend in Amsterdam bezochten. Van Gogh kwam de winkel echter niet binnen. Dit moet zijn geweest vanwege zijn gespannen relatie met de familie, onstaan vanwege in Den Haag in de periode 1881 tot 1883.

Cornelis Marinus, de oom van Van Gogh, een kunsthandelaar, had twintig inkttekeningen van de stad Den Haag besteld, die Van Gogh eind mei voltooide. Zijn oom accepteerde ze echter niet.

Verder had Van Gogh ruzie met Anton Mauve, zijn neef die hem had opgeleid en begeleid om zijn artistieke vaardigheden te ontwikkelen en zelfs een studio voor hem had gefinancierd.

Het was de relatie van Van Gogh met Sien Hoornik, een zwangere prostituee die niet zo goed lag bij Mauve en zijn gezin.

Koop een geschilderde reproductie van Van Goghs Gezicht op Amsterdam vanaf het Centraal Station

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kunnen de donkere tonen van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.