Head of a Peasant Woman with White Cap Van Gogh reproduction
Head of a Peasant Woman with White Cap Van Gogh reproduction
Kop van een Vrouw met Witte Kap Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek
0 Review | Review toevoegen
In Nuenen werd Van Gogh verliefd op de dochter van de buren, Margot Begemann, die toen jaar ouder was. Haar vader stak een stokje voor het huwelijk.

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 

Kop van een Vrouw met Witte Kap geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Van Gogh’s History In Nuenen

Na zijn verhuizing naar Nuenen ging Van Gogh veel met boeren om en begon ze te schilderen. Dit deel van zijn werk werd iets dat hij "Peasant character studies" noemde.

Tijdens zijn tijd in Nuenen werd Van Gogh verliefd op een vrouw die bekend staat als Margot Begemann, de dochter van een van zijn buren, maar ook tien jaar ouder dan hij. Toen ze voorstelden om te trouwen, verzette Margots vader zich resoluut tegen de verbintenis. Als reactie daarop probeerde Margot zichzelf te vergiftigen en werd pas gered toen Van Gogh haar met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis bracht.

Dit was de tijd dat Van Gogh daadwerkelijk werk maakte dat publiekelijk zichtbaar werd. Een kunsthandelaar uit Parijs was op zoek naar schilderijen voor een kunstgalerie, en Theo overtuigde zijn broer om enkele van zijn schilderijen tentoon te stellen, zodat hij erkenning kon krijgen.

Een verhaal over ontdekking en liefde

Hoewel deze periode niet iets was waar Van Gogh het meest bekend om staat, was het een tijd waarin Van Gogh wel een stabiele geest had. Hij werkte onvermoeibaar om zijn werk te produceren, en de romance tussen hem en Margot hield hem ook enigszins gelukkig.

De donkere tinten in zijn werk weerspiegelen dat hij nog steeds aan het experimenteren was met zijn techniek en deze verfijnde zodat deze door de gemeenschap zou worden geaccepteerd. Uiteindelijk ontwikkelde het zich in de richting van het impressionisme. Dit markeerde het begin waar hij uiteidnelijke zou floreren als een kunstenaar in het post-impressionisme.

Koop een geschilderde reproductie van Van Goghs Kop van een Vrouw met Witte Kap

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kunnen de donkere tonen van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.