Vincents bedroom in Arles Van Gogh reproduction Vincents bedroom in Arles Van Gogh replica bedroom van gogh reproduction van gogh bedroom detail
Vincents bedroom in Arles Van Gogh reproduction Vincents bedroom in Arles Van Gogh replica bedroom van gogh reproduction van gogh bedroom detail
De Slaapkamer Van Gogh reproductie, geschilderd in oliervef op doek
2 Reviews | Review toevoegen
Van Gogh, terug in het Gele Huis waar hij woonde: "Toen ik na mijn ziekte mijn doeken terugzag, vond ik De Slaapkamer het beste."

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
€ 490,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 
"This is awesome reproduction and we are very happy with it!" - Menashay

Vincent's slaapkamer geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Van Gogh Verlangen naar Thuis

Van Gogh leefde tijdens zijn 37 levensjaren een nomadisch bestaan. Er wordt aangenomen dat hij tijdens zijn korte leven in 37 afzonderlijke woningen verbleef, in 24 verschillende steden, vaak als huurder of gast of bij familie en vrienden.

Dit schilderij toont zijn speciale band met Het Gele Huis, in Arles, Frakrijk. Hij voelde zich vervreemd van zijn familie – behalve van zijn ondersteunende broer Theo - tijdens zijn leven en stak resoluut al zijn energie in het maken van kunst, om op die manier met de wereld te communiceren.

Het is geen toeval dat hij soms een groot verlangen voelde van waar hij vandaan kwam.

Drie versies van Vincents slaapkamer in Arles

Er wordt gezegd dat Van Gogh op het idee kwam om zijn slaapkamer te schilderen nadat hij dagenlang bedlegerig was geweest door een ziekte. Uiteindelijk schilderde hij drie versies van zijn slaapkamer.
Hij begon in oktober aan de eerste te werken en zei tegen zijn broer: ‘Deze keer toont het gewoon mijn slaapkamer; maar kleur moet overvloedig zijn in dit deel, de vereenvoudiging ervan voegt een grandeur toe aan de stijl die op de objecten wordt toegepast, waardoor een zekere rust of droom wordt gesuggereerd.’

Nadat deze versie door een overstroming was beschadigd, stuurde Theo hem terug zodat hij een kopie kon maken. Dit werd de tweede versie. En tot slot maakte Van Gogh een kleinere derde versie als cadeau voor zijn moeder en zus Wil.

De slaapkamer(s) samen gezien

In 2016 presenteerde het Art Institute Chicago alle drie de versies samen in een tentoonstelling met de titel Van Gogh's Bedrooms. Het toonde het reizende leven van Van Gogh en zijn zoektocht naar een huis.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Koop een handgeschilderde reproductie van Vincents slaapkamer

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kunnen de heldere kleuren van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.


De Slaapkamer Van Gogh reproductie

Sorteren op:

Review toevoegen
Leonardo Robson - 11-06-2021 16:03

Highly recommended. Very professional company with excellent service. Erik communicates fast and is very pleasant. Most important: I love my Van Gogh painting. Thank you guys!

Menashay G. - 29-05-2017 16:07

Erik,

We got our painting today, 'Van Gogh Bedroom at Arles.'

This is awesome reproduction and we are very happy with it!

Regards,
Menashay