The Dance Hall in Arles Van Gogh reproduction
De Danszaal in Arles Van Gogh reproductie, 1888
0 Review | Review toevoegen
Vincent bezocht het theater en feestzaal Folies-Arlésiennes aan Rue Victor Hugo in Arles en was weg van een theaterstuk: “Het was de eerste keer dat ik heb geslapen zonder hevige nachtmerrie."

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 

De Danszaal in Arles geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Geschilderd door Vincent van Gogh

De danszaal in Arles was een samenwerking van Van Gogh en Paul Gauguin en werd geschilderd in 1888. Ondanks hun meningsverschillen begon het duo op tijdelijke gronden samen te werken om hun relatie te verbeteren.

Hun verschillen waren heel duidelijk in Van Goghs “The Poet's Garden” en Gauguins “Les Arlésiennes”. Terwijl de eerste werd geïnspireerd door de natuur, werd de laatste geïnspireerd door het geheugen, maar beide schilderijen tonen hetzelfde park.

De twee kunstenaars verlangden ernaar om een Studio van het Zuiden te creëren. De dominante stijl van Van Gogh en het onafhankelijke karakter van Gauguin botsten echter en het leidde ertoe dat Gauguin wegliep.

Two great artists coming together

De Danszaal in Arles bevat Gauguins idee van het cloisonnisme en heeft platte en gedurfde vormen met donkere scheidingen. Dit aspect laat duidelijk de invloed van Gauguin op Van Goghs individuele stijl zien.

Japanse inspiratie

De dansavond op het schilderij vertoont unieke elementen die zijn geïnspireerd op Japanse kunstwerken, de individuele stijl van Gauguin. Men kan de ongewoon verhoogde lijn aan de horizon in het schilderij zien, evenals wervelende rondingen in het haar.

Het schilderij toont één persoon, Madame Roulin die omhoog en naar buiten kijkt en claustrofobie en angst lijkt uit te drukken.

Koop een handgeschilderde reproductie van Van Goghs De Danszaal in Arles

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kan de kleur donkergeel van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie..

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.