Cypresses Van Gogh oil painting reproduction replica Cypresses detail Oil Painting Cypresses detail Oil Painting Replica oil painting reproductions
Cypresses Van Gogh oil painting reproduction replica Cypresses detail Oil Painting Cypresses detail Oil Painting Replica oil painting reproductions
Cipressen Van Gogh reproductie, 1889
5 Reviews | Review toevoegen
“De cipressen houden me nog steeds bezig; ik zou er iets van willen maken zoals de doeken met de zonnebloemen, want het verbaast me dat ze nog niet zijn geschilderd zoals ik ze zie."

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
€ 490,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 
"I like this painting and I was very impressed with the work done by the artist who made the copy. It is beautiful and I love it! Thank you. - Etienne"

Cipressen, geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Van Gogh’s Fascination for Cypresses

Cipressen is geschilderd door Van Gogh in juni 1889, ongeveer een maand nadat hij was aangekomen in de psychiatrische inrichting van Saint Remy. Dit was op een van die dagen dat hij de omgeving van het gesticht mocht verlaten om in de open lucht te schilderen.

Hij hield ervan om de bossen met cipressen in te gaan en ze te schilderen zoals ze echt waren. Cipressen hebben Van Gogh altijd gefascineerd omdat ze lang en massief waren en een donkere tint hadden die er erg interessant uitzag, vooral tegen het zonovergoten landschap.

Hij maakte een vijftiental doeken in de cipressenreeks. Hij was al door ze gefascineerd toen hij in Arles was en die fascinatie bleef ook toen hij zich liet opnemen in de inrichting van Saint Remy.

Terwijl de meeste mensen cipressen zagen als een symbool van de dood, vond Van Gogh ze juist mooi. Toen hij in Arles was, waren de bomen in de verte te zien op zijn doeken; je kunt ze echter op de voorgrond zien op de schilderijen die hij in Saint Remy maakte.

In zijn brief aan zijn broer Theo schreef hij: "Cypressen houden me nog steeds bezig; Ik zou er iets mee willen doen, zoals mijn doeken met zonnebloemen. Ze zijn mooi in lijn en verhouding als een Egyptische obelisk."

Over het schilderij

De koele kleuroverheersing in het schilderij is heel duidelijk, behalve de donkere cipressen die bijna 50% van de canvasruimte innemen. Hoewel de cirkelvormige penseelstreken in de blauw-witte lucht je aandacht trekken, keert je aandacht terug naar de hoge donkere conische vorm van de cipressen.

De donkerblauwe bergen omlijnd met groen en de lichtgroene struiken op de grond contrasteren goed met het donkergroen van de cipressen. Al met al is het een lust voor het oog.

Misschien vind je het leuk om te lezen:

Cypressen in het Metropolitan Museum of Art, New York

Als je het originele schilderij met cipressen met eigen ogen wil zien, moet je helemaal naar New York reizen en het Metropolitan Museum of Art bezoeken.

Koop een geschilderde reproductie van Van Goghs cipressen

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kan de kleur groen van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.

Klaar om op te hangen: kleine replica van cipressen met vintage Italiaanse lijst:

Small Cypress replica with vintage Italian framekleine replica van cipressen met vintage Italiaanse lijst:


Cipressen Van Gogh schilderij reproductie

Sorteren op:

Review toevoegen
Selcuk Babacan - 07-07-2020 14:36

It has a close resemblance to the original ‘Cypresses’. I cannot but thank the artist for following the original style and reproducing this picture. It was a difficult piece to copy but I’m very happy with the result.

Marcus L. - 22-11-2019 13:42

Why have I always liked the Cypresses so much? Maybe as it was one of the first of Van Gogh’s originals I ever saw? Van Gogh Studio thank you for replicating my favorite Van Gogh so closely! Thanks, Marcus

Marc Clarendon - 06-02-2019 11:07

Hi Erik,
Just a quick note to confirm receipt of my painting (Cypresses). It’s just flawless. I’ll place another order with you later this quarter. Thanks for all.
Marc Clarendon, Lyon

David Redd - 21-01-2019 15:04

Hey Erik,

My Cypresses arrived yesterday and started blowing minds already at the frame shop today. I gave your website link to 4 people in the 10 minutes I spent in the shop! Everyone says it’s almost undistinguishable from the original and they are so right!

Thank you for your passion for Van Gogh and commitment to delivering quality. I’ll come back later this year for my 3rd order. And I think you know which one it will be ☺

Cheers,
David Redd

Etienne - 23-07-2017 16:31

I like this painting and I was very impressed with the work done by the artist who made the copy. It is beautiful and I love it!

Thank you.

Etienne