Van Gogh werd beïnvloed door Millet, Monet, Gauguin en vele anderen, maar misschien wel bovenal door de Japanse kunstenaar Hiroshige (1797 - 1858).

Van Gogh in zijn brief aan zijn broer Theo in september 1888:

"Denk daar maar eens aan; is het niet bijna een nieuwe religie die deze Japanners ons leren, die zo eenvoudig zijn en in de natuur leven alsof ze zelf bloemen zijn? En het lijkt mij dat we Japanse kunst niet zouden kunnen bestuderen zonder veel gelukkiger en opgewekter te worden, en het zorgt ervoor dat we terugkeren naar de natuur, ondanks onze opleiding en ons werk in een wereld van conventies.”

Leer van de beste, net zoals Van Gogh deed.

Van Gogh leerde van de Japanse kunst en het ontwikkelde de schilderstijl van Van Gogh enorm. Japanse kunst inspireerde hem tot het schilderen van een paar Hiroshige's houtsneden in zijn eigen nieuwe stijl. Slechts twee jaar daarvoor schilderde hij de zeer donkere Aardappeleters.

Van Gogh hield van de grote vlakken met eenvoudige kleuren en gedurfde contouren, de sterke kleuren en de aandacht voor details uit de natuur, maar ook van de sfeer van de oosterse kunst.

Zijn veranderende stijl zou leiden tot het schilderen van zijn beroemdste schilderijen uit 1888 - 1890, die we nu 'de typische Van Gogh' noemen.

Monet, Manet en Van Gogh bestudeerden het werk van Hiroshige nauwkeurig en leerden ervan. Net als deze oude meesters leren wij graag van ze. Onze kunstenaars proberen de schilderijen van Van Gogh zo goed mogelijk na te bootsen en beheersen zijn techniek.

Sommige van onze artiesten blijven voor altijd kopiëren en proberen een keer in hun leven de perfecte replica te schilderen met enorm veel respect voor de originele artiest.

Maar de meeste van onze kunstenaars streven naar een carrière van hun eigen originele kunst. Van Goghs repliceren en ook andere oude meesters perfectioneert hun techniek die erg belangrijk is om te slagen als kunstenaar.
who influenced Van Gogh mostHet stapsgewijze proces van onze handgeschilderde replica van Van Goghs 'Bloeiende pruimenboom'.

Bestel je favoriete Van Gogh.

De Bloeiende Pruimenboom is een van de populairste Van Gogh schilderijen.. Bekijk onze volledige collectie. Of neem contact op als je favoriete Van Gogh er niet tussenstaat.

Misschien vind je dit blog ook leuk: Werd Van Gogh beïnvloed door Japanse kunstenaars?.  

Je dagelijkse dosis Van Gogh

Wat schreef Van Gogh vandaag?

Kom erachter in dit gratis Van Gogh e-book.

Honderden vragen beantwoord door Van Gogh zelf!

Free Van Gogh e-book
      17-02-2020 13:16     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 dd -  15-02-2024

awsome!!!