Op zijn eigen 35ste verjaardag schreef Vincent van Gogh een brief aan zijn zus en feliciteerde haar met haar verjaardag! En hij gaf haar een prachtig schilderij dat hij had gemaakt van een takje amandelbloesem in een glas.

Vandaag 169 jaar geleden, op 30 maart 1853,

Werd Vincent van Gogh geboren.

"Mijn lieve zus, Om je brief niet onbeantwoord te laten, schrijf ik je onmiddellijk na ontvangst van je brief en die van Ma en de goede wensen van jullie beiden"

…Van mijn kant moet ik je ook een gelukkige verjaardag wensen (Willemien werd 26 op 16 maart 1888) — aangezien ik je graag iets van mijn werk wil geven dat je leuk vindt, zal ik een kleine studie van een boek en een bloem voor je opzij zetten — op groot formaat met een hele massa boeken met roze, gele, groene omslagen en vurig rode — mijn schilderij Parijse romans was hetzelfde onderwerp."

Amandeltak in bloei
Arles, 1888
Olieverf op canvas
24 x 19 cm
Privécollectie
Veiling Christie's New York, 4 november 2003

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:
Wat schreef Van Gogh write op zijn 35ste verjaardag?Van Goghs 'Amandeltak in bloei'

Je dagelijkse dosis Van Gogh

<< vorige | volgende >>
      30-03-2022 19:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.