Portrait of Doctor Felix Rey Van Gogh reproduction
Portret van Dr. Felix Rey Van Gogh reproduction, 1889
0 Review | Review toevoegen
Om zijn dankbaarheid te tonen aan Dokter Felix Rey die Van Gogh verzorgde na zijn incident met zijn oor dat hij in een vlaag van waanzin afsneed, schilderde hij dit portret.

โœ” Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

โ‚ฌย 550,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 

Portret van Doctor Felix Rey geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Van Gogh ontmoet dokter Felix Rey

Na een woordenwisseling die Van Gogh had met de ervaren kunstenaar Paul Gauguin, die tot het stadium van fysieke dreiging ging, nam Van Gogh een scheermes en sneed zijn linkeroor af, waardoor het bloedde. Vervolgens verbond hij zijn wond, wikkelde het afgehakte oor in een papiertje en gaf het vervolgens af aan een vrouw die in een bordeel werkte waar Gauguin en Van Gogh vaak kwamen.

De volgende ochtend werd hij door een politieagent in bewusteloze toestand gevonden en naar het ziekenhuis gebracht. Hier zag dokter Felix Rey Van Gogh.

Terwijl de meeste ziekenhuismedewerkers Van Gogh een gek begonnen te noemen, toonde Rey veel zorg tijdens de behandeling van hem. Dr. Rey liep in die tijd stage, werd later een expert in tuberculose en ontving een zilveren medaille van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor het werk dat hij deed tijdens een cholera-epidemie.

Over Portret van dokter Felix Rey

Rey was erg sympathiek tegenover zijn patiënten. Omdat Van Gogh mentaal gekweld was, zorgde Rey speciaal voor zijn welzijn en gezondheid. Vincent sprak vaak over dr. Rey als hij brieven schreef aan zijn broer Theo.

Hij zorgde goed voor hem, zelfs tijdens de twee keer daarna dat hij in Arles in het ziekenhuis lag. Hoewel Dr. Rey niet echt een specialist was op het gebied van psychische aandoeningen, deed hij wel pogingen om Vincent in de toekomst af te raden om gedwongen opgesloten te worden.

Dr Rey steunde Vincent ook toen hij besloot zich vrijwillig te laten op te nemen in een inrichting in Saint-Remy. Van Gogh beschouwde Dr. Rey als een van de weinige echte vrienden.

Zijn vriendelijkheid sprak Van Gogh erg aan, die besloot zijn portret te maken en hem cadeau te doen. Hoewel Rey het gracieus accepteerde, hield hij niet echt van het portret. Zijn moeder had het gebruikt om een โ€‹โ€‹gat in het kippenhok te dichten tot op een dag een kunstenaar het schilderij kocht in 1901.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Koop een geschilderde reproductie van Van Goghs Portret van dokter Felix Rey

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kan de kleur groen van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.