Tree Roots Van Gogh reproduction in oil on canvas Olive Grove replica detail detail Olive Grove reproduction
Tree Roots Van Gogh reproduction in oil on canvas Olive Grove replica detail detail Olive Grove reproduction
Olijfgaard Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek
4 Reviews | Review toevoegen
Van Gogh verbaasde het dat olijfbomen die zo kenmerkend waren voor de Provence zo zelden door kunstenaars op het doek waren gezet. Zelf schilderde hij een hele serie olijfgaarden.

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
€ 490,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 
"My wife and I are very happy with the Olive Grove. The thickness of the paint and the detail is amazing. We are thinking of ordering another one from the olive tree series. Best regards Harry and Ann."

Olijfgaard geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Verfijnde maar gedurfde aanpak

Van Gogh brengt hetzelfde wervelende effect naar de lucht als we zien in het verwaaide gras en de bladeren beneden, waarbij alle elementen samensmelten tot een betoverend geheel. Er is een eenheid in alle dingen, samengebracht door deze allesomvattende en bedwelmende energie.

Net als zijn vriend en collega Paul Gauguin met wie hij een tijd samenwoonde, probeerde Van Gogh de ervaring van lineaire ritmes en kleur te versterken. Hij ging verder dan het realisme naar het rijk van emotionele en symbolische expressie.

Zelfopgelegde ballingschap in Saint-Rémy-de-Provence

In de weken voorafgaand aan de creatie van dit schilderij had Van Gogh ervoor gekozen om zijn intrek te nemen in een inrichting in provinciaal Frankrijk. De rust en orde die het hem bood, resulteerden in enkele van zijn grootste meesterwerken, waarvan Olijfgaard er zeker een is.

Dit schilderij maakte deel uit van de serie olijfbomen, die Van Gogh schilderde tijdens zijn begeleide verblijven buiten de muren van het pand.

Het goddelijke in de natuur zoeken

Van Gogh vond dat hij zich door de natuur het beste kon verbinden met het metafysische. In zijn pogingen om die aspecten weer te geven, heeft hij het symbolische kleurgebruik omarmd, hier gebruikt hij blauw om het goddelijke weer te geven dat de olijfbomen doordrenkt.

Zijn herhalende lijnen van contrasterende kleuren dragen bij aan een pulserende, dromerige sfeer.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Koop een geschilderde reproductie van Van Goghs Olijfgaard

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kan de kleur groen van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.

Klaar om op te hangen: kleine Olijfgaard-replica met vintage Italiaanse lijst.

Small Olive Grove replica with vintage Italian framekleine Olijfgaard-replica met vintage Italiaanse lijst..

 

Sorteren op:

Review toevoegen
Marek Wiegmann - 23-06-2021 11:38

I bought Olive Grove and Olive Trees with Yellow Sky. And these won’t be the last olive trees I purchased. How cool is it to decorate my house with Van Gogh style olive trees. Vincent loved the trees and painted many. Thanks to Erik and artists I feel like I live in the South of France now.

Ben K. - 17-04-2019 11:33

I ordered three paintings in the Olive Grove series. The colors are amazing and the thick paint is like the original Van Goghs. I am very impressed with the quality and I love the fact that they are painted their original size. All the best from New York – Ben

İzzet Bütün - 03-01-2019 12:37

Dear Erik, I received my second order of 6 Van Gogh paintings yesterday. The first one we already got framed and hung in our living room. And these six will go straight from the framers to my and my wife’s offices.

Once again, I want to compliment the artist for the hard work and you for your excellent service.

Many thanks. İzzet Bütün, İstanbul

Harry Winters - 30-07-2018 12:25

My wife and I are very happy with the Olive Grove. The thickness of the paint and the detail is amazing. We are thinking of ordering another one from the olive tree series. Best regards Harry and Ann.