Nou, niet echt, sorry! De Van Gogh op deze pagina is niet echt..

Een van onze klanten wilde dus een replica van Van Goghs "Olijfbomen met gele hemel en zon" voor in haar familielijst met sentimentele waarde.

De verhoudingen van de lijst waren breder dan de doeken waarop Van Gogh vaak schilderde (typisch 74 x 93 cm).

Hoe konden we de verhoudingen veranderen en toch de geest van het schilderij behouden?

Er waren een paar opties waar we aan dachten:
  1. Delen van de boven- of onderkant van het origineel weglaten. Dat hebben we geprobeerd, maar het zag er gewoon niet goed uit. Het schilderij heeft de zon bovenaan nodig en het ziet er raar uit zonder de voorgrond onderaan.
  2. Het gebruik van passepartouts aan de zijkanten van het schilderij zou ook niet goed staan. Ze leiden af van het schilderij.
  3. We voelden ons een tikkeltje stout om een Van Gogh aan te passen, maar we kozen voor deze optie: wat extra bomen en lucht aan de zijkant erbij schilderen! We hebben wat extra Van Gogh gemaakt.. :)

Bestel je favoriete Van Gogh met aangepaste verhoudingen

Of het nou de Olijfbomen met gele hemel en zon is of welke Van Gogh dan ook, wij houden van een uitdaging en maken het schilderij dat past bij je lijst, muur of interieur.

It probably won't beat the beauty of the original Van Gogh composition. The process of changing a Van Gogh actually made us realise how perfect the original is. Vincent van Gogh, what a master!

Some extra branches to the Blossoming Almond Tree? More sky with stars in an extended Starry Night? Let's try. You will have a unique touch to your favorite Van Gogh painting.
Olive Trees with Yellow Sky and SunOlive Trees with Yellow Sky and Sun, original proportions

Olive Trees with Yellow Sky and Sun custom proportionsOlive Trees with Yellow Sky and Sun, custom proportions  

Je dagelijkse dosis Van Gogh

Wat schreef Van Gogh vandaag?

Kom erachter in dit gratis Van Gogh e-book.

Honderden vragen beantwoord door Van Gogh zelf!

Free Van Gogh e-book
      17-01-2020 13:09     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Aimee -  17-01-2020

Even though the original is the most brilliant version of the painting... the solution chosen looks beautiful and bold! Especially since the frame has sentimental value, this must add so much to the enjoyment of the costumer. I think the Master would appreciate this story ;-)