Thatched Cottages at Cordeville Van Gogh reproduction Thatched Cottages at Cordeville replica detail detail Thatched Cottages at Cordeville replica oil painting reproductions
Thatched Cottages at Cordeville Van Gogh reproduction Thatched Cottages at Cordeville replica detail detail Thatched Cottages at Cordeville replica oil painting reproductions
Cottages met Rieten Daken in Cordeville Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek
4 Reviews | Review toevoegen
In de laatste fase van zijn leven in Auves-sur-Oise schreef Van Gogh aan zijn zus Willemien: "Hier zijn daken van bemost riet die super zijn, en waarmee ik zeker iets zal doen."

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
€ 490,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 
"Incredible. I ordered the larger size and you almost can't believe how beautiful the painting is. Just like the original, with the thick paint strokes. - Dr Robert Puff"

Cottages met Rieten Daken in Cordeville replica geschilderd in olieverf op doek

Cottages met Rieten Daken verschilt opmerkelijk van de eerdere werken van Van Gogh. In de voorgaande werken gebruikte Van Gogh royaal contrasterende kleuren om levendigheid en schittering in zijn kunstwerken te brengen.

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Van Goghs liefde voor rieten daken

Van Gogh was een onrustige man. Hij liet zich vrijwillig een jaar opnemen in de inrichting Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rémy, Frankrijk. Na een jaar verhuisde hij naar Auvers-sur-Oise, ten noorden van Parijs. Zijn liefde voor het platteland is duidelijk terug te zien in zijn kunst.

Het meest opvallend voor Van Gogh waren de rieten daken van de dorpshuisjes. Hij schreef er zowel aan zijn broer als zus over. Aan zijn broer Theo schreef hij over zijn plannen om de rieten daken te schilderen en hoopte hij dat deze schilderijen hem wat geld zouden opleveren om zijn verblijfkosten te dekken.

Aan zijn zus Willemien schreef hij: “Hier zijn daken van bemost riet die prachtig zijn, en waar ik zeker iets mee ga doen”

Over huisjes met rieten daken in Cordeville

Veel romantici beeldden ook het platteland van Auvers af. Ze schilderden het en lieten de kalmte, sereniteit en schoonheid in al hun glorie zien. Van Goghs afbeelding was echter heel anders.
Echt kenmerkend voor zijn stijl, geeft dit hele schilderij ruwe beweging aan. Het is vrij duidelijk in het landschap, de wolken en zelfs de huisjes. Zo zijn de huisjes met rieten daken en landschappen hier sterk vervormd, vloeiend en in elkaar overvloeiend.

In een andere brief aan zijn broer schreef Van Gogh dat hij bezig was met twee studies van huizen op het platteland. Thatched Cottages at Cordeville (een gehucht in Auvers) is een van de drie schilderijen die deze huizen uitbeelden. De andere twee zijn getiteld “Huizen in Auvers”.

Misschien vind je dit leuk om te lezen:

Koop een handgeschilderde reproductie van Van Goghs Cottages met Rieten Daken in Cordeville

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kan de kleur groen van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.Cottages met Rieten Daken in Cordeville Van Gogh reproductie

Sorteren op:

Review toevoegen
Daryl G. - 17-08-2019 12:12

Expectations exceeded. This is amazing. My mother was literally crying when she received our present. Can’t thank you enough. All the best and thank you, Daryl

Calista - 10-01-2019 13:29

Eriiiiiiiiiiiiiiiiik!
I just received my Cottages and it is just a-m-a-z-i-n-g!!!!! Oh my god I am so glad I ordered it in the original size! Just know that you have an extremely satisfied customer here in LA and I will definitely order with you again. Just need to figure out which one I want next. But I’m sure it won’t take long. Already have a short list! Hahahaha ☺
Calista - LA (Ordered earlier this week)

Dr. Robert Puff, Ph.D. - 29-07-2017 23:10

Incredible. I ordered the larger size and you almost can't believe how beautiful the painting is. Just like the original, with the thick paint strokes.

Tom K. - 29-05-2017 19:59

Excellent! They arrived in good order... smell a little like paint, but...they ARE paint...

I've already got them over in the frame store working on that.

Thanks again - I'm very pleased with them - please convey that to the actual artists too!

Til next time.
Tk