Kun je je voorstellen hoe geweldig het moet voelen om te weten dat iedereen ter wereld op de plek zou kunnen staan ​​waar Vincent van Gogh dit schilderij aan het maken was? Er moeten zoveel verhelderende gesprekken hebben plaatsgevonden in dit koffiehuis.
  Cafe Terrace at NightHandgeschilderde reproductie in olieverf op doek van Van Goghs Caféterras bij nacht.

Geschilderd in 1888, het Café Terras bij Nacht was een van zijn eerste reeks creaties in Arles. Het café bestaat nog steeds, maar onder de naam Café van Gogh. Een prachtig gebaar om een ​​fantasierijk schilderij in de realiteit van het dagelijks leven te brengen.

Vincent's opgewonden inspiratie stond in volle bloei.

De vlaag waarmee meneer Van Gogh deze compositie maakte, stond in schril contrast met de ogenschijnlijk nachtelijke setting. Van Gogh schreef aan zijn zus: "Hier heb je een nachtschilderij zonder zwart, met niets dan prachtig blauw en violet en groen en in deze omgeving kleurt het verlichte gebied zelf zwavelig bleekgeel en citroengroen. Het amuseert me enorm om de nacht ter plekke te schilderen."

Deze woorden lijken eruit te springen zoals zijn kunstwerken zelf. Kijk naar de manier waarop de heer Van Gogh verschillende specifieke plekken in het schgilderij benadrukte. Zijn techniek en creatieve genialiteit zorgen ervoor dat je je op de felle lichten concentreert. Een bedrieglijk mechanisme om ons ervan te weerhouden ons te concentreren op de mensen buiten het café.

De gele en oranje kleuren kunnen hard schijnen, waardoor je voorbij gaat aan waarom ik dit een van Van Goghs meest verbazingwekkende creaties vind. Het zijn de mensen die hier centraal moeten staan. Je ziet duidelijk hoe rustig ze lopen. Wie zit, heeft een sterke houding. Een mooi contrast tussen die twee.

Voorbereiding voor de sterrennacht?

Kijk naar de prachtige lucht. Je kunt niet naar deze specifieke plek kijken en niet het gevoel hebben dat meneer Van Gogh in gedachten iets geweldigs aan het voorbereiden was. “Als ik een vreselijke behoefte heb aan religie, ga ik naar buiten en schilder ik sterren,” schreef Vincent. Hij laat zijn beroemde sterren 's nachts schijnen en verheft deze schoonheid naar de hemel.

Auteur: Arshak Andriasov  

Je dagelijkse dosis Van Gogh

Wat schreef Van Gogh vandaag?

Kom erachter in dit gratis Van Gogh e-book.

Honderden vragen beantwoord door Van Gogh zelf!

Free Van Gogh e-book
      07-12-2017 19:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.