Sterrennacht - Alles wat je moet weten

Voor Van Gogh is Sterrennacht een van zijn bekendste werken. Dit roept veel vragen op voor de meeste mensen die ernaar kijken, van hoe het is gemaakt tot wat het betekent.

Starry Night by Vincent van Gogh

Wie schilderde Sterrennacht?

Dit schilderij was een van de vele werken van de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh. Tijdens de climax van zijn leven, in een tijd dat hij gebukt ging onder een psychische aandoening, vond Van Gogh de tijd, als zijn geest tot rust kwam, om alle schilderijen te maken die hij aankon.

Tijdens een van de korte periodes waarin hij daadwerkelijk kon schilderen, creëerde hij Sterrennacht, die uiteindelijk een van zijn meesterwerken werd.

Is er een specifieke betekenis of interpretatie achter Sterrennacht?

Afhankelijk van hoe je het bekijkt, heeft het schilderij een aantal betekenissen. Toen het werd geschilderd, schonken critici en andere kunstenaars er niet veel aandacht aan, aangezien de trend toen fotografische reproductie was. Dit was niet wat Van Gogh deed.

Maar één betekenis die Sterrennacht zou moeten bevatten, was bijbels, waar de elf sterren werden gezien als een verwijzing naar Jozef. Met een mogelijke verwijzing naar Genesis 37: 9 hoopte Van Gogh dat hij door zijn collega's geaccepteerd zou worden als kunstenaar - vergelijkbaar met hoe Joseph deed na een zwaar leven.

Waar komt Sterrennacht precies vandaan?

Om deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk om te weten dat Van Gogh in de tijd dat hij het schilderde met veel psychische problemen kampte. Veel hiervan was te wijten aan het feit dat hij alleen was gelaten door zijn beste vriend en dat hij problemen had met roken en overmatig drinken.

Om dit alles tegen te gaan, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting in Saint-Remy.
Het schilderij zelf is gemaakt vanuit het raam van zijn slaapkamer, iets voor zonsopgang, met het dorp geïdealiseerd voor zijn schilderij.

Heeft Monet Sterrennacht geschilderd?

Nee, Monet heeft de Sterrennacht niet geschilderd. Hoewel het begrijpelijk is dat iemand in de war kan raken, lijkt veel werk van Monet eigenlijk op de stijl van Van Gogh. Dit komt doordat Monet dezelfde zware penseelstreken en kleurthema's gebruikte die Van Gogh met zijn stijl uitprobeerde.

Het belangrijkste verschil tussen Monet en Van Gogh was dat Monet zijn stijl van impressionistische schilderijen pas nam nadat hij zijn fase van fotografische reproducties had voltooid. Dit was anders dan Van Gogh, die zich volledig toelegde op het impressionisme.

Vertelt Sterrennacht een verhaal?

Dit is discutabel, aangezien de emotie dat elk schilderij door elke kijker op een andere manier wordt genoten. Maar binnen de artistieke gemeenschap heerst de heersende mening dat Sterrennacht een van Van Goghs manieren was om zijn collega's en critici te vertellen dat hij iets zinvols schilderde.

Van Gogh kreeg voortdurend kritiek op zijn werk door zijn collega's en critici, aangezien het in die tijd niet de trend was. Dit schilderij was misschien zijn manier om hen te vertellen dat zijn werk ook een artistiek woord droeg. Dit was zijn manier om eindelijk om acceptatie te vragen.

Heeft Starry Night een thema of methode?

Sterrennacht was een bijzonder stuk tussen alle schilderijen die Van Gogh maakte. Dit komt omdat hij, voordat hij het schilderde, vanuit zijn verbeelding een heel schilderij wilde maken. Hij wilde een thema met korenvelden of cipressen, en terwijl hij dit aan het visualiseren was, creëerde hij uiteindelijk Sterrennacht.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, was dit schilderij niet het eerste nachtelijke canvas dat hij creëerde. Voor dit schilderij had hij Sterrennacht boven de Rhone al geschilderd, dat een van zijn andere schilderijen in de nacht was.

Hoeveel kost Sterrennacht?

Dit is een beetje een moeilijke vraag om te beantwoorden, aangezien er recentelijk geen verkopen voor het origineel zijn geweest. Maar er zijn fundamenten waaopr we een redelijke schatting kunnen maken.

Er zijn andere schilderijen gemaakt door Van Gogh, die voor meer dan 80 miljoen dollar zijn verkocht. Als je dit als uitgangspunt neemt, en met het argument dat Sterrennacht een van de beroemdste werken van Van Gogh is, dan kun je inschatten dat als dit schilderij in de verkoop gaat, je kunt verwachten dat het goed zal scoren. meer dan honderd miljoen dollar.

In welk museum verblijft Sterrennacht momenteel?

Momenteel bevindt het schilderij zich in het Museum of Modern Art in New York City. Het bevindt zich in het centrum van Manhattan. Dit museum is een van de beroemdste musea voor kunst, met duizenden kunstwerken van verschillende kunstenaars.

Het heeft ook een uitgebreide collectie boeken van gerenommeerde auteurs over de hele wereld. Het is zeker een plek om te bezoeken als je in de omgeving van New York bent en wat sightseeing wilt doen. Het heeft ook andere Van Gogh schilderijen, naast Sterrennacht.

Is er copyright op Sterrennacht?

Handgeschilderde reproducties in olieverf op canvas door Van Gogh Studio zijn 100% legaal aangezien Van Gogh meer dan 70 jaar geleden stierf.

Is Sterrennacht ooit gestolen?

Hoewel er meerdere gevallen van zijn geweest Van Goghs die gestolen zijn (en gevonden!), of het nu uit liefde voor hun werk is of uit persoonlijke hebzucht, maar Sterrennacht is nooit gestolen.

Dit is niet door een gebrek aan poginingen. Er zijn altijd kunstdieven op zoek naar de volgende grote overval, en het is bijna zeker dat Sterrennacht een van hun grotere doelwitten zal blijven. Dit is des te meer reden dat musea met kostbare kunstwerken altijd eersteklas beveiliging hebben om hun exposities te beschermen.

Is Sterrennacht een bepaalde exacte weergave van iets?

Een ding om op te merken over de schilderstijl van Van Gogh was het impressionisme. Hij gebruikte zware penseelstreken en felle kleuren om zijn schilderijen weer te geven. Dit was een afwijking van andere kunstenaars uit zijn tijd die zich voor hun werk concentreerden op fotografische nauwkeurigheid.

Vooral dit schilderij maakte hij toen hij werd opgenomen in het gesticht in Saint-Remy. Het was een uitzicht vanuit zijn slaapkamerraam, vlak voordat de zon boven de stad opkwam. Geen fotografische weergave, het was idealistisch waar hij cipressen introduceerde die hij graag tekende.

Waar is de Sterrennacht gemaakt?

Het schilderij zelf is gemaakt in de tijd dat Van Gogh werd opgenomen in een psychiatrische inrichting in Saint-Remy. Tijdens zijn verblijf daar mocht Van Gogh over het algemeen niet in zijn kamer aan zijn schilderijen werken. Maar een paar van de weinige keren dat hij aan zijn schilderijen mocht (en kon) werken, creëerde hij zoveel mogelijk, omdat hij geen tijd wilde verspillen.

Sterrennachtis gemaakt vanuit zijn kamerraam, kort voordat de zon opkwam. Het werd ook sterk beïnvloed door zijn verbeeldingskracht, in plaats van exacte nauwkeurigheid.

Waar is Starry Night Festival Harvest Moon?

Het Starry Night-festival is een terugkerend thema in de Harvest Moon-serie. Het is een speciaal festival dat bedoeld is om gevierd te worden met iemand die je koestert, zoals een vrouw of minnaar. 

Meestal wordt het festival gevierd op de 24e van de winter. Het wordt de hele dag gevierd, waarbij als je voldoende dicht genoeg bij de persoon van je genegenheid bent, die persoon je mee uit zal vragen. Als de persoon van uw genegenheid uw vrouw is, zult u merken dat zij bij u thuis zal wachten met een feestelijke maaltijd die voor u is bereid.

Waarom is Sterrennacht zo beroemd?

Het leven van Van Gogh vertegenwoordigt het typische onbegrepen genie, aangezien de moderne kunstgemeenschap hem zo ziet. Hij werd bekritiseerd voor het grootste deel van zijn leven, en zijn hele leven lang heeft hij slechts één schilderij verkocht. Voor zijn levensonderhoud was hij aangewezen op zijn broer Theo. Pas nadat hij stierf, zagen mensen hem voor hoe getalenteerd hij was.

Sterrennachtis beroemd omdat het de cumulatie was van zijn levenswerk. Geschilderd op het hoogtepunt van zijn leven, vertegenwoordigt het de strijd die hij doormaakte om dit kunstwerk te maken.

Dit vind je misschien ook leuk: Het Magische Optimisme uit de Inrichting

Starry Night hand painted reproduction  

Je dagelijkse dosis Van Gogh

Wat schreef Van Gogh vandaag?

Kom erachter in dit gratis Van Gogh e-book.

Honderden vragen beantwoord door Van Gogh zelf!

Free Van Gogh e-book
    06-12-2016 14:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.