Een Zweedse student uit de 10e klas nam contact met ons op met zijn vraag: Hoe schilder je Sterrennacht? Zijn vragen en onze antwoorden willen we graag met je delen.

Vraag: Wat is volgens u het belangrijkste onderdeel van Starry Night? Het deel waarop u me zou adviseren om me te concentreren op het perfectioneren tijdens het schilderproces?
A: De wervelende lucht is het meest typische onderdeel van het schilderij. Dit onderdeel moet goed worden gedaan als je een replica van hoge kwaliteit wilt bereiken.

Vraag: Welke technieken werden gebruikt bij het maken van de Sterrennacht? (impasto-techniek enz.)
A: De typische penseelstreken in Van Gogh stijl worden aan het einde van het proces gemaakt met behulp van de impastotechniek. De penseelstreken moeten met een bepaald tempo worden gedaan. Van Gogh kon het verbazingwekkende aantal van 1 schilderij per dag schilderen. Houd daar rekening mee als je in Van Gogh stijl schildert.

V: Wat vond u het moeilijkste onderdeel om te schilderen tijdens het werken aan de Starry Night replica?
A: De lucht is het moeilijkste deel om te schilderen. We hebben het geluk dat we de basislagen van het schilderij langzaam kunnen schilderen. Maar het afwerken van het schilderij gaat relatief snel, wat veel oefening vereist.

V: In welke volgorde heeeft u alle verschillende delen van het schilderij geschilderd?
A: Dit kan het best worden uitgelegd aan de hand van de bijgevoegde foto's van het proces van het schilderen van de Sterrennacht (scroll naar beneden op mobiel).

V: Mijn schilderij is gemaakt op grote schaal (canvas van 120 x 150 cm). Welk advies zou u me geven om ervoor te zorgen dat mijn schilderij er uiteindelijk zo nauwkeurig mogelijk uitziet?
A: De originele Sterrennacht is 73 x 92 cm. 120 x 150 cm is min of meer dezelfde verhouding dus dat is een goed begin. Om een soortgelijk effect als het originele formaat te creëren, moet je een groter penseel gebruiken. Elke penseelstreek moet langer, breder, dikker zijn.. En tegelijkertijd zal het perspectief op armlengte op het schilderij anders zijn bij een groter doek. Dit maakt het moeilijker om te zien of je goed bezig bent. Zorg ervoor dat je je voortgang bijhoudt door het vrij regelmatig op afstand te bekijken.

V: In het geval dat ik uiteindelijk veel minder tijd heb om het schilderij af te maken dan ik had gepland, wat zou u me dan adviseren te doen? Op welke onderdelen moet ik me concentreren om ervoor te zorgen dat ik een goed uitziend resultaat krijg?
A: Ik zou willen voorstellen om een kleiner formaat Starry Night te schilderen, maar daar zal ook geen tijd voor zijn, neem ik aan :). Zoals eerder vermeld, is de lucht het belangrijkste onderdeel, maar zonder de boom, de maan en de kerk zou het er niet uitzien als een echte sterrennacht, dus vergeet niet om hier onder tijdsdruk ook tijd aan te besteden.

V: Hoe lang heeft u erover gedaan om het schilderij te maken?
A: We zouden willen dat we zo snel konden schilderen als Van Gogh, maar er kan maar één Vincent zijn.. Sterrennacht duurt meestal 3-4 weken, maar aangezien dit onze bestseller is, schilderen we er meestal een paar tegelijk.

Bestel een Starry Night replica.

In plaats van het zelf te schilderen, wil je misschien ook wel de reproductie bestellen. Geschilderd in olieverf op canvas door onze getalenteerde kunstenaars.

Misschien vind je dit blog ook interessant: Begon Van Gogh het schilderen van de Sterrennacht met de cipres of met de achtergrond?  

Je dagelijkse dosis Van Gogh

Wat schreef Van Gogh vandaag?

Kom erachter in dit gratis Van Gogh e-book.

Honderden vragen beantwoord door Van Gogh zelf!

Free Van Gogh e-book
How do you paint Starry NightHoe Starry Night te schilderen stap 1

Step by step process how to paint starry nightStap 2

Starry Night painting instructionStap 3

How to paint Starry NightStap 4. De voltooide Starry Night replica
      24-01-2020 16:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.