Paul Gauguin (Man in a Red Beret) Van Gogh reproduction
Paul Gauguin (Man in a Red Beret) Van Gogh reproduction
Gauguin, Man met Rode Baret Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek
0 Review | Review toevoegen
Dit kleine en simpele portret van Gauguin getuigt van Van Goghs waardering hem als kunstenaar en persoon. De vriendschap met de soms hooghartige Gauguin ging echter snel achteruit.

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 

Gauguin, Man met Rode Baret

Van Goghs relatie met Paul Gauguin, zijn huisgenoot in Arles, is een fascinerend verhaal dat prachtig is gedocumenteerd in Van Goghs brieven aan zijn broer Theo. Dit eenvoudige portret van Gauguin staat symbool voor zijn liefde en waardering voor Gauguin als persoon en kunstenaar. 

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Van rood en groen

Vincent van Gogh merkte ooit op dat hij "de verschrikkelijke passies van de mensheid probeert uit te drukken door middel van rood en groen." Zijn verzengende relatie met Gauguin bereikte een bijna onherstelbaar punt toen hij Gauguin benaderde met een mes in zijn hand. Gauguin slaagde erin de situatie te verspreiden, maar hij was vreselijk verdrietig en verliet het huis dat ze deelden.

Van Gogh, die in shock was met wat er was gebeurd, werd overmand door emoties (er gingen ook geruchten dat hij aan een depressie leed) en uiteindelijk sneed hij zijn eigen oor af. Daarna liep hij blijkbaar een bordeel binnen, vroeg naar een vrouw genaamd Rachel, die daar als dienstmeisje werkte, en legde het afgehakte oor in haar hand.

Dit zou ook de laatste keer zijn dat Gauguin en Van Gogh oog in oog zouden komen te staan.

Twee gebroken vrienden

Zoals Van Gogh dit stuk schilderde, kan worden gezegd dat hij steeds voorzichtiger werd met Gauguin naarmate hun relatie geleidelijk verslechterde. Dit portret kan bijna als ongemakkelijk worden omschreven.

De neus is zeer uitgesproken, ook al is het perspectief van het portret van achter Gauguins rug. Dit zou Van Goghs manier kunnen zijn om Gauguins eigenzinnige en koppige karakter uit te beelden. Gauguin had zelfs een portret van Van Gogh geschilderd terwijl hij zonnebloemen schilderde.

Gauguin beeldde het gezicht van Van Gogh af met een gespreide blik in zijn ogen, bijna alsof hij probeerde te laten doorschemeren dat Van Gogh het contact met de werkelijkheid was kwijtgeraakt.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Koop een handgeschilderde reproductie van Van Goghs Gauguin, Man met Rode Baret

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kan de kleur groen van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je zult genieten van dit gereproduceerde Van Gogh meesterwerk, maar je niet 100% tevreden bent, bieden we een volledige geld-terug-garantie.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.