The Sower Van Gogh reproduction The Sower Van Gogh reproduction framed The Sower Van Gogh reproduction detail detail The Sower Van Gogh reproduction The Sower Van Gogh replica
The Sower Van Gogh reproduction The Sower Van Gogh reproduction framed The Sower Van Gogh reproduction detail detail The Sower Van Gogh reproduction The Sower Van Gogh replica
De Zaaier Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek
2 Reviews | Review toevoegen
De Zaaier uit 1850 van Jean-François Millet is het voorbeeld geweest voor Van Goghs Zaaier. Met het nog rijpe koren op de achtergrond wordt de cyclus van de natuur en het leven getoond.

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 530,00
€ 470,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 
"It may not be an original Van Gogh but it looks amazing and is affordable. We had fantastic customer service and received the package in a very timely manner. We plan to order more paitings from the Van Gogh Studio. Thank you for adding beauty to my walls! - Dru"

De zaaier replica geschilderd in olieverf op doek

Vincent van Gogh was een schilder die genoot van het samenspel van kleurcontrasten. Dit is vooral de reden waarom hij zo geïnteresseerd was in het impressionisme en Japanse houtblokdrukken.

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

De eindeloze cyclus

De Zaaier, geschilderd door Van Gogh in Arles, in 1888, wordt algemeen beschouwd als een weergave van Het Laatste Oordeel in het evangelie van Matteüs. Het spreekt over hoe God de zaden van de geest in de aarde van de mensheid zaait en op de laatste dag terugkeert om de oogst binnen te halen.

Er zijn twee schilderijen met zaaiers die veel op elkaar lijken qua perspectief van Van Gogh. Beiden hebben de zon als primaire lichtbron, maar op verschillende tijdstippen van de dag. Deze hier laat zien dat de zon hoog aan de hemel staat alsof het middag is.

De andere, met de titel ‘Sower in the setting sun’, zoals de titel suggereert, werd vlak voor zonsondergang gemaakt. Beide schilderijen tonen een boer die zaait voor de volgende oogst. De lege velden geven aan dat de vorige oogst al is geoogst, en herhalen daarmee het feit dat het leven een eindeloze cyclus is van het zaaien en het oogsten van de voordelen.
Van Goghs fascinatie voor hemellichamen is in tal van schilderijen aangetoond. Hier doemt de zon op boven de boer, bijna als iets dat aanbeden moet worden.

Wat niemand kan missen tijdens het kijken naar ‘The Sower’ is een retorische schermwedstrijd die zich afspeelt tussen de zon en het geploegde veld en die bijna 3/4e van het schilderij uitmaakt.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat na zijn periode met portretten in Parijs, de natuur in de schijnwerpers kwam te staan in Van Goghs schilderijen. Van Gogh was eigenlijk altijd op zoek naar manieren om de nuances van omgevingslicht op zijn eigen manier te interpreteren.

Hij zei ooit dat het de bedoeling was om zijn eigen kleuren te gebruiken om de scènes die hij zag weer te geven.

Het was bijna alsof het hem niets kon schelen wat de werkelijke kleuren waren en meer geïnteresseerd was in het geven van een zintuiglijke overdosis aan complementaire en contrasterende kleuren aan de kijker.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Koop een geschilderde reproductie van Van Goghs De Zaaier

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kan de kleur geel van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.


De Zaaier Van Gogh reproductie

Sorteren op:

Review toevoegen
Michele - 22-05-2023 09:26

Wij hebben ‘t schilderij goed ontvangen en hij is absoluut prachtig ! :) Wij zijn zeer tevreden, en danken je nogmaals voor de zeer goede service, en ambacht van dot werk !

Dit krijgt een prominente plek in onze woonkamer, een mooi levenssymbool om er dagelijks inspiratie uit te halen !

Fijne Zondag, en wellicht tot een volgende contact voor een andere schilderij.

DRU - 14-03-2017 22:56

We purchased this art online and had it shipped to the U.S.A. I have had so many compliments on how beautiful the colors and the quality of the painting. My interior decorator was very impressed with the high quality. It may not be an original Van Gogh but it looks amazing and is affordable. We had fantastic customer service and received the package in a very timely manner. We plan to order more prints from the Van Gogh Studio. Thank you for adding beauty to my walls!