Japonaiserie Flowering Plum Tree Van Gogh reproduction Flowering plumtree replica detail Flowering plumtree reproductions detail oil painting reproductions
Japonaiserie Flowering Plum Tree Van Gogh reproduction Flowering plumtree replica detail Flowering plumtree reproductions detail oil painting reproductions
Bloeiende Pruimenboomgaard Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek
4 Reviews | Review toevoegen
Van Goghs fascinatie voor Japanse printen bereikte z'n hoogtepunt gedurende zijn tijd in Parijs. Dit werk is zijn kopie van een print van Hiroshige die Van Gogh in eigen collectie had.

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 530,00
€ 470,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 
"Love my Japanese style Van Gogh! Saw the original in the Van Gogh Museum and now I have my own, thanks to Van Gogh Studio and especially the artist! - Peter Brandt"

Bloeiende pruimenboom geschilderde replica in olieverf op doek

Vincent van Gogh staat bekend om stijl die in korte tijd sterk ontwikkelde. Tegen de tijd dat hij Parijs verliet, had Van Gogh verschillende stukken geschilderd die sterk waren beïnvloed door het impressionisme en Japanse prenten.

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Een rendez-vous met Japan

‘Sta er eens bij stil; is het niet bijna een nieuwe religie die deze Japanners ons leren, die zo eenvoudig zijn en in de natuur leven alsof ze zelf bloemen zijn?' Dit schreef Van Gogh in een van zijn brieven aan zijn broer Theo, bij wie hij logeerde in Parijs.

Japanse kunst was voor Van Gogh niets minder dan een suikerklontje voor een mier. Hij werd sterk beïnvloed door en aangetrokken tot Japanse houtsneden. Zozeer zelfs dat hij Japanse prenten per dozijn kocht om mee naar huis te nemen om te bewonderen terwijl hij hun compositie en kleuren bestudeerde.

Van Gogh leek ook affiniteit te hebben met de kunst van Utagawa Hiroshige en reproduceerde uiteindelijk twee van zijn prenten (Plum Park in Kameido en Sudden Shower Over Shin-Ōhashi en Atake) met een kenmerkende Van Gogh-twist. Van Goghs reproductie van Plum Park in Kameido werd uiteindelijk bekend als Flowering Plum Orchard of Flowering Plum Tree.

Kunst kent geen betekenis

Afgezien van de kleuren, maakte Van Gogh een bijna exacte replica van Plum Park in Kameido. Net als bij zijn andere Japanse gedrukte exemplaren, handhaafde hij de verhoudingen van de blokdruk en vulde hij de randen op met Japanse karakters.

Hij kopieerde de woorden die te zien waren op een andere Japanse prent, The Courtesan Nishikigi, zonder te beseffen dat hij de naam van de courtisane, de naam van het bordeel waarin ze werkte en de naam van de rosse buurt van Tokio.

Misschien vind je deze blogs leuk:

Koop een geschilderde reproductie van Van Goghs bloeiende pruimenboom

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kan de kleur rood van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.Bloeiende Pruimenboomgaard Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek

Sorteren op:

Review toevoegen
Stratos K - 02-10-2019 10:39

I am really impressed from Van Gogh Studio. Communication, service and the result are more than excellent. Erik set the standards, I believe should be used as a reference point.

Thank you so much,
Stratos

Mario C. - 27-07-2019 23:45

It was very nice to get pictures of my painting in process. Loved the updates. Great service. Mario

Aleta Kouloukakos - 02-01-2019 11:35

Dear Erik,

How wonderful it is having a beautifully reproduced Van Gogh painting hanging above my bed and how comforting it is dealing with a company that has the customer service you have.

Both your artist and you did a great job. Not a lot of us care anymore, but people who do their jobs well are those who make this world a better place. I will definitely be ordering from you again and recommend you to all my friends and family.

Regards from Athens,
Aleta Kouloukakos

Peter Brandt - 28-07-2018 12:19

Love my Japanese style Van Gogh! Saw the original in the Van Gogh Museum and now I have my own, thanks to Van Gogh Studio and especially the artist!