Seascape at Scheveningen Van Gogh reproduction Seascape at Scheveningen Van Gogh reproduction detail Seascape at Scheveningen Van Gogh replica detail deatil Seascape at Scheveningen Van Gogh reproduction Seascape at Scheveningen Van Gogh forgery with beach sand Seascape at Scheveningen Van Gogh old look oil painting reproductions
Seascape at Scheveningen Van Gogh reproduction Seascape at Scheveningen Van Gogh reproduction detail Seascape at Scheveningen Van Gogh replica detail deatil Seascape at Scheveningen Van Gogh reproduction Seascape at Scheveningen Van Gogh forgery with beach sand Seascape at Scheveningen Van Gogh old look oil painting reproductions
Zeegezicht bij Scheveningen Van Gogh Reproductie, 1882
0 Review | Review toevoegen
Dit schilderij werd in 2002 gestolen uit het Van Gogh Museum en het werd in het zuiden van Italië teruggevonden in 2016. In 2017 kwam het na al die jaren terug in Amsterdam.

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 500,00
€ 450,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 

Zeegezicht bij Scheveningen geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Geschilderd door Van Gogh

Dit schilderij werd in 1882 gemaakt door Vincent van Gogh, en het was een van de eerste keren dat hij besloot zijn canvas mee naar buiten te nemen om de natuur te schilderen. Pas in Arles, in 1888, maakte Van Gogh echt contact met de natuur en schilderde verschillende korenvelden, cipressen en andere zeegezichten schilderde.

Het is ook gemakkelijk om de invloed van de natuur op Van Gogh al vroeg in zijn leven te zien. Toen Vincent in Den Haag woonde, maakte hij regelmatig uitstapjes naar het nabijgelegen vissersdorp Scheveningen. Omdat hij ook met olieverf was gaan experimenteren, besloot hij zijn ezel mee te nemen naar het strand en direct op het doek te werken. Hierdoor zitten er nog wat zanddeeltjes op het schilderij.

Een sterke en gedurfde compositie

Van Gogh heeft dikke en gedurfde bewegingen gebruikt om de lucht, het water en het zand af te bakenen. Hij heeft ook dik en zeer expressief pigment gebruikt dat de lijnen volledig complimenteert. Het uitzicht op de lucht is geschilderd met grove penseelstreken en een dikke klodder kleur.

De razende en boze lucht op de achtergrond met de zwaaiende vlag van de boot geeft een duidelijke indicatie dat er een storm op komst is.

Zeezicht bij Scheveningen in het Van Gogh Museum

Dit prachtige schilderij werd in 2002 gestolen uit het Van Gogh Museum, maar in september 2016 werd het uiteindelijk gevonden en in 2017 teruggebracht naar het museum.

Huidige waarde Zeezicht bij Scheveningen

Volgens Adriaan Dönszelmann, directeur van het Van Gogh Museum, bedroeg de geschatte waarde van het werk ten tijde van de diefstal maar liefst 4 miljoen euro.

De huidige marktprijs van het schilderij is een stuk hoger dan de geschatte waarde in 2002. Al weten we zeker dat het Van Gogh Museum dit schilderij nooit zal verkopen.. Misschien vind je dit leuk om te lezen:

Koop een geschilderde reproductie van Van Goghs Zeegezicht in Scheveningen

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kan de kleur blauw van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.