Sterrennacht is misschien wel het beroemdste schilderij ter wereld. Dit meesterwerk van Van Gogh bevindt zich in het Museum of Modern Art (MOMA) in New York. 131 jaar nadat het is geschilderd, inspireert het nog steeds veel mensen over de hele wereld om creatieve bewerkingen van dit geweldige schilderij te maken. Het instagram account @amazingstarrynights laat zien hoe Van Goghs idee van zijn uitzicht vanuit zijn slaapkamer in de inrichting in Saint-Rémy levendiger is dan ooit.

Aanvulling op De Sterrennacht

Wat de meeste mensen niet weten, is dat Vincent een aanvulling op De Sterrennacht schilderde: 'Olijfbomen in een bergachtig landschap’. In juni 1889 schreef hij vanuit Saint-Rémy-de-Provence aan zijn broer Theo:

"Eindelijk heb ik een landschap met olijfbomen en ook een nieuwe studie van een sterrenhemel.” noemde dit schilderij de daglichtaanvulling op het nachtelijke, The Starry Night. Het was zijn bedoeling om verder te gaan dan "de fotografische en dwaze perfectie van sommige schilders" tot een intensiteit geboren uit kleur en lineaire ritmes.

En september 1889:

"De olijfbomen met witte wolken en achtergrond van bergen, evenals het opkomende maan en het nachteffect – Dit zijn overdrijvingen vanuit het oogpunt van de opstelling, hun lijnen zijn verwrongen zoals die van de oude houtsneden. De olijfbomen hebben meer karakter, net als in de andere studie en ik heb geprobeerd het tijdstip van de dag uit te drukken waarop men de groene kevers en de krekels in de hitte ziet vliegen.”

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Door de ogen van de meester.

Sterrennacht is onze best verkopende replica. Als u op zoek bent naar 2 schilderijen om uw huis te verfraaien, kunt u overwegen om de combinatie van te kopen Sterrennacht en olijfbomen in een bergachtig landschap. Zijn brieven doorlezend bij het zien van deze meesterwerken en je bent klaar om weg te dromen in de wereld van het genie Vincent van Gogh.
Which painting complements Starry Night
Onze geschilderde reproductie van Van Goghs Sterrennacht.

Olive Trees with Yellow Sky and Sun
Onze reproductie van Van Gogh's  'Olijfbomen in een bergachtig landschap'
      16-07-2020 12:44     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.