Vincents Chair with His Pipe Van Gogh reproduction oil painting reproductions
Vincents Chair with His Pipe Van Gogh reproduction oil painting reproductions
Vincents Stoel met Pijp Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek
0 Review | Review toevoegen
In tegenstelling tot de luxe stoel met armleuningen van Gauguin, is de stiel van Van Gogh eenvoudig. Om het statusverschil te versterken ligt er op zijn stoel ook een simpele tabakspijp.

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 550,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 

Vincents Stoel met Pijp geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

De inspiratie

De inspiratie achter het schilderij “Vincents Stoel met Pijp” ligt in een verhaal dat Van Gogh had gelezen over Charles Dickens, de Engelse romanschrijver. Volgens zijn onthullingen aan zijn broer maakte de illustrator Luke Fildes een tekening van de werkkamer van Dickens met een lege stoel, na de dood van de romanschrijver.

Volgens Van Gogh symboliseerde dit het verlies van de grote ziel. Met dit schilderij creëerde Van Gogh waarschijnlijk een herinnering die zijn fans en volgers altijd over zijn verlies zou vertellen.

Eenvoudig en warm

Vincent van Gogh is altijd beroemd geweest vanwege het schilderen van mensen. Door zijn financiële situatie kon hij echter geen modellen inhuren om te schilderen. In dit schilderij heeft hij zijn gele stoel in zijn kamer op een zorgeloze manier afgebeeld, gebruikmakend van zijn standaardtechnieken van schetsen, zware textuur en het gebruik van complementaire kleuren.

De houten stoel die hij in het midden van zijn doek heeft geschilderd, is iets naar buiten gedraaid om de rustieke schoonheid ervan weer te geven. De steenrode tegelvloer en de zeegroene wand versterken dit effect.

Het enige dat je behalve de stoel en zijn pijp met tabak op de rieten zitting ziet, is een gele doos met daarin een paar gekiemde uien. De doos draagt ​​zijn handtekening.

Geel – De kenmerkende kleur

De overheersende tint in dit schilderij is de gele kleur, die de kenmerkende kleur van Van Gogh werd. Dit schilderij is gemaakt in de periode dat Van Gogh met zijn vriend Gauguin in Arles werkte.

In vergelijking met de elegante dingen die hij had gebruikt in het schilderij van Gauguins stoel, lijkt de stoel van Van Gogh heel eenvoudig. Hij heeft maar één van de 12 eenvoudige stoelen gebruikt die hij kocht toen hij zijn gele huis aan het inrichten was.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Koop een handgeschilderde reproductie van Van Goghs Vincents stoel met zijn pijp

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kan de kleur geel van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je zult genieten van dit gereproduceerde Van Gogh meesterwerk, maar je niet 100% tevreden bent, bieden we een volledige geld-terug-garantie.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.