Van Gogh reproduction Skull with Burning Cigarette Van Gogh reproduction Skull with Burning Cigarette in interior detail Van Gogh reproduction Skull with Burning Cigarette Van Gogh reproduction Skull with Burning Cigarette detail
Van Gogh reproduction Skull with Burning Cigarette Van Gogh reproduction Skull with Burning Cigarette in interior detail Van Gogh reproduction Skull with Burning Cigarette Van Gogh reproduction Skull with Burning Cigarette detail
Schedel met Brandende Sigaret Van Gogh reproductie, geschilderd in olieverf op doek
1 Review | Review toevoegen
Het bewijs dat Van Gogh een fijn gevoel voor humor had? Of laat deze schedel met brandende sigaret zien dat Van Gogh genoeg had van de academische lessen die hij volgde in Antwerpen?

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 525,00
€ 470,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 
"The original of Skull with burning cigarette is very small so we chose a larger version. We have always liked this painting as it shows Van Gogh is not only the depressed atist that cut his ear of, but also an artist with a great sense of humour." - Claire and Jim

Schedel met Brandende Sigaret geschilderde replica in olieverf op doek

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh museum waar we de originele werken kunnen bestuderen. Onze schilderijen zijn allemaal geschilderd in olieverf op doek door voornamelijk Nederlandse kunstenaars die de techniek van Van Gogh hebben bestudeerd, inclusief penseelstreken, kleurmenging, sfeer en het ritme van het schilderen.

Geschilderd op de Academie

Het is zeer waarschijnlijk dat dit schilderij is gemaakt door Vincent van Gogh toen hij anatomielessen volgde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, België. Een andere schets uit dezelfde tijd, 'Hanging Skeleton and A Cat', lijkt dit bewijs te bevestigen.

Het is bekend dat Van Gogh ziek was tijdens zijn tijd op de universiteit, en dit schilderij zou de zorgen kunnen weergeven die hij had over zijn eigen welzijn en gezondheid.

Ploeteren met het macabere

Dit schilderij moet een van de meest macabere schilderijen zijn die Van Gogh ooit heeft gemaakt. In tegenstelling tot zijn andere schilderijen, zou dit schilderij beïnvloed kunnen zijn door het werk van Hercules Segers, zijn Belgische tijdgenoot.

In bezit van Theo van Gogh

Het is bekend dat dit schilderij bij zijn overlijden in 1891 in het bezit was van Vincents broer Theo van Gogh. Later ging het over op Theo's vrouw Johanna, die het tot haar dood in 1925 bewaarde.

Hun zoon, Vincent - die ook de naamgenoot van Van Gogh was - erfde het schilderij na het overlijden van zijn moeder en hield het tot 1962 in zijn bezit. Daarna kwam het in handen van de Van Gogh Foundation.
Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Koop een handgeschilderde reproductie van Van Goghs Schedel met brandende sigaret

Waarom zou je genoegen nemen met een poster als je elk interieur mooier kunt maken met een betaalbaar olieverfschilderij? Zo kunnen de donkere tonen van het schilderij de kleuren in je inrichting versterken.

We zijn er zeker van dat je erg blij zult zijn met deze Van Gogh replica, maar mocht je niet 100% tevreden zijn, dan bieden we een volledige geld-terug-garantie.

Klaar om op te hangen: Schedel met brandende sigaret met vintage Italiaanse lijst.

Skull with Burning Cigarette with vintage Italian frameSchedel met brandende sigaret met vintage Italiaanse lijst.

Schedel met Brandende Sigaret

Sorteren op:

Review toevoegen
Claire and Jim - 24-04-2019 14:45

The original of Skull with burning cigarette is very small so we chose a larger version. We have always liked this painting as it shows Van Gogh is not only the depressed atist that cut his ear of, but also an artist with a great sense of humour. Claire and Jim