L’Origine du Monde Gustave Courbet reproduction detail L’Origine du Monde Gustave Courbet reproduction L’Origine du Monde Gustave Courbet reproduction detail L’Origine du Monde Gustave Courbet repica detail
L’Origine du Monde Gustave Courbet reproduction detail L’Origine du Monde Gustave Courbet reproduction L’Origine du Monde Gustave Courbet reproduction detail L’Origine du Monde Gustave Courbet repica detail
L’Origine du Monde Gustave Courbet reproductie, geschilderd in olieverf op doek
0 Review | Review toevoegen
Tijdens de 19e eeuw onderging de weergave van het naakte lichaam een ​​revolutie waarvan de belangrijkste activisten Courbet en Manet waren.

✔ Gratis verzending

1-2 dagen uit voorraad. Anders 5-7 weken.

€ 525,00
€ 450,00
Prijs per schilderij, in beschermende koker.
Aantal: 
Bestellen
 

L’Origine du Monde door Gustave Courbet reproductie in olieverf op canvas

Van Gogh Studio is gevestigd in Amsterdam en onze collectie bestaat uit olieverfschilderijen op canvas gemaakt door voornamelijk Nederlandse kunstenaars. We hebben de schildertechniek van Van Gogh en andere beroemde schilders uit het verleden eindeloos bestudeerd en we proberen hun penseelstreken, kleurmenging en idee van schilderen zo goed mogelijk te benaderen.

Een echte rebel

Courbet was een echte rebel in de kunstwereld en verwierp de conventionele stijl van academische schilderkunst die de voorkeur gaf aan onberispelijke en geïdealiseerde naakten. In plaats daarvan koos hij voor een meer realistische en authentieke benadering die de rauwheid en imperfecties van het menselijk lichaam liet zien. Maar zijn opstandige karakter stopte daar niet - hij gebruikte zijn kunst ook om de hypocriete sociale conventies van het Tweede Keizerrijk op te roepen.

Gedurende deze tijd werd het acceptabel geacht om erotische en zelfs pornografische inhoud in mythologische of droomachtige schilderijen weer te geven. Maar Courbet deinsde er niet voor terug om de grenzen te verleggen van wat in zijn werk als "passend" werd beschouwd. Hij drong aan op de waarheid en realiteit van zijn onderdanen, ongeacht of dit sociaal aanvaardbaar werd geacht of niet.

Toonbare kunst

Courbets inzet voor realisme was baanbrekend en daagde de traditionele normen van zijn tijd uit. Hij was niet bang om de ongefilterde en rauwe aspecten van het leven in zijn schilderijen te laten zien, zelfs als het indruiste tegen wat in de samenleving als 'toonbaar' werd beschouwd. Zijn passie en toewijding aan zijn vak blijven kunstenaars en kunstliefhebbers tot op de dag van vandaag inspireren.

Koop een geschilderde reproductie van Gustave Courbets L’Origine du Monde.

Het originele schilderij bevindt zich in het Musée d'Orsay in Parijs en is niet te koop. Maar waarom zou je genoegen nemen met een poster als je je interieur mooier kunt maken met een echt olieverfschilderij?

We zijn ervan overtuigd dat je dit gereproduceerde meesterwerk geweldig zult vinden, maar als je niet 100% tevreden bent, bieden we een volledige geld-terug-garantie.


L’Origine du Monde Gustave Courbet reproductie

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.